Ivana Korčoka nemôžem voliť práve preto, že ho poznám

Ivana Korčoka nemôžem voliť práve preto, že ho poznám

Viem ako pracuje, aké má názory a ako sa stavia k ostatným ľuďom. Prezidentom nesmie byť človek, ktorý netoleruje iné názory a postoje. Dokonca ani len nedrží slovo.

Toto je skutočný obraz prezidentského kandidáta Ivana Korčoka: Netolerantný, sebastredný, povrchný a namyslený, o mnohých dôležitých spoločenských témach nemá ani šajnu.

A teraz si na chvíľu prestavte, že tento človek bude vrchným veliteľom slovenských ozbrojených síl. Že bude na medzinárodnej úrovni za Slovensko robiť tie najdôležitejšie rozhodnutia. Ústava mu totiž dáva neobmedzenú právomoc zastupovať Slovenskú republiku na vrcholných samitoch EÚ a NATO.

Doterajší prezidenti rešpektovali, že na zasadaniach Rady Európskej únie zastupoval Slovensko premiér, ale Ivan Korčok si chce celkom vážne túto právomoc ponechať pre seba. Ako asi bude hlasovať, ak sa bude rozhodovať o zachovaní práva veta pre členské štáty EÚ? Alebo o záväzku členských štátov prispieť do spoločnej dodávky zbraní na Ukrajinu? Prípadne o návrhu Emanuela Macrona, aby sme tam spoločne vyslali vojakov? Ako asi bude hlasovať človek, ktorý nemá vlastný názor a jeho postoje mu formulujú iné ľudia zo zákulisia, o ktorých vôbec nič nevieme?

Toto nie je falošná hrozba. Toto je celkom reálna možnosť, pretože to, čo sa nám teraz usiluje o sebe nahovoriť, je ľahko dokázateľná lož.